Την απουσία της περιφερειακής αρχής από την εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης καυτηρίασε ο Β. Γιαννακούρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Την απουσία της περιφερειακής αρχής από την εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης καυτηρίασε ο Β. Γιαννακούρας

Φεβρουάριος 16, 2023 - 12:26

Το 370 π.Χ χτίστηκε η Αρχαία Μεγαλόπολη. Ήταν μία καινοτομία της εποχής που αφορούσε συνένωση οικισμών και δημιουργία μίας μεγάλης πόλης με προτροπή του Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα ,με σκοπό την ένωση όλων των Ελλήνων, ως αντίπαλο δέος στη Σπάρτη.

Η πόλη δεν θα μπορούσε να μην έχει και σημαντικές υποδομές, αλλά και Θέατρο, το μεγαλύτερο θέατρο της Αρχαιότητας με 18.200 θέσεις, κάτι που άκουσα για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα, όταν βρέθηκα στην Έφεσο, και το ανέφερε ο Τούρκος ξεναγός.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές προσπάθειες διάσωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου, χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν τα αποτελέσματα που όλοι θα θέλαμε.

Τελευταία δημιουργήθηκε ένας Σύλλογος Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, που ανάμεσα στις άλλες δράσεις του, πραγματοποίησε και μία ημερίδα το περασμένο Σάββατο, στην οποία και παρευρέθηκα με μεγάλη χαρά.

Μετά την ιδιαίτερα κατατοπιστική ομιλία του συμπατριώτη μας αρχαιολόγου Θεόδωρου Σπυρόπουλου που έχει δουλέψει στην περιοχή κατά το παρελθόν, ακούστηκαν πολλές ιδέες και προτάσεις για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου.

Μακάρι όλα αυτά να πάρουν «σάρκα και οστά».

Έκπληξη όμως και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η παντελής απουσία της περιφερειακής αρχής του κ. Νίκα και των συνεργατών του Αντιπεριφερειαρχών από ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στην τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο της Μεγαλόπολης , κάτι που ο κ. Νίκας κατ’ επανάληψη δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει στο πλαίσιο της μεταλιγνιτικής περιόδου.

Λόγια του αέρα, ψεύτικες υποσχέσεις και η απουσία τους είναι μία απόδειξη γι’ αυτό.

Κατά την τοποθέτησή μου ανέφερα και τις πρωτοβουλίες της δικής μας περιφερειακής αρχής, μεταξύ αυτών η επιχορήγηση των 500 χιλιάδων ευρώ για αποκατάσταση των κερκίδων, η δημιουργία πεζοδρομίου και τοποθέτηση φωτιστικών στύλων από την Μεγαλόπολη μέχρι την αρχή του δρόμου προς το Αρχαίο Θέατρο και η χρηματοδότηση για δημιουργία πλακόστρωσης οδού μέχρι την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου, κάτι που τέσσερα χρόνια μετά, δεν έχει υλοποιηθεί από την περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα.

Θέλω να συγχαρώ το Σύλλογο για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν την εν λόγω εκδήλωση και να τονίσω πως θα είμαι πάντα δίπλα τους!