Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος»

Φεβρουάριος 23, 2023 - 14:30

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 – 20:30.

Η Ημερίδα, φέτος, θα έχει τη μορφή ογκολογικού συμβουλίου, όπου καταξιωμένοι ιατροί που συνήθως απαρτίζουν ένα ογκολογικό συμβούλιο θα μας δείξουν πως λειτουργεί αυτό στην πράξη συζητώντας κάποια περιστατικά ασθενών.

Το ογκολογικό συμβούλιο του Νοσοκομείου, είναι η ανάγκη που προέκυψε από τότε που η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία κρίθηκαν αναγκαίες θεραπείες, συμπληρωματικές ύστερα από εγχείρηση για αφαίρεση κακοήθων όγκων. Και βέβαια για όγκους που είχαν κριθεί (μη εξαιρέσιμοι) αλλά και για όγκους και άλλες κακοήθειςπαθήσεις που δεν είχε θέση η εγχείρηση αλλά οι άλλες δύο θεραπείες.

Συμμετέχουν οι χειρουργοί των διαφόρων ειδικοτήτων, οι παθολόγοι ογκολόγοι για τη χημειοθεραπεία και οι ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι. Επίσης οι παθολογοανατόμοι που

μελετούν στο μικροσκόπιο και με άλλες μεθόδους τον ακριβή τύπο του όγκου, όπως και διάφορες άλλες ειδικότητες που θα φανούν χρήσιμοι στη διάγνωση και θεραπεία του ασθενούς.

Η Ημερίδα θα γίνει διαδικτυακά επιτρέποντας έτσι ώστε να συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες ιατροί από όλη την Ελλάδα και θα προβληθεί ζωντανά (livestreaming),

μέσω της σελίδας του Συλλόγου μας στο Facebook. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί κάθε γυναίκα για τη σημασία της πρόληψης καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία της ογκολογίας που έφερε στο προσκήνιο τις προεγχειρητικές θεραπείες τις λεγόμενες νεο-επικουρικές, με τον διεθνή όρο neo-adjuvant .

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 8 Μάρτιος, 2023 - 18:00