Το «καρφί» της Νικολάκου για τους εισαγγελείς στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το «καρφί» της Νικολάκου για τους εισαγγελείς στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 28, 2023 - 18:04

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη, η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας κυρία Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του γεγονότος ότι 35 φορτηγά με ραδιενεργά υλικά απετράπησαν από το να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της Παλαιοχούνης, κάνοντας παράλληλα ένα σχόλιο για το γεγονός ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν παρέμβει για αυτή την υπόθεση.

Απορώ πώς ξέφυγε από τους εισαγγελείς, αφού είναι τόσο ενεργοί. Απορώ πώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία εισαγγελική παρέμβαση και έρευνα για αυτό. Γιατί το τελευταίο διάστημα οι εισαγγελείς έχουν μεγάλη δραστηριότητα και παρεμβάσεις, απορώ πώς δεν το έχει δει κανείς

είπε η κυρία Νικολάκου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απάντησε στην ερώτηση της κυρίας Νικολάκου, αναφέροντας ότι τα υλικά αυτά προέρχονται από εργαστήρια που κάνουν αναλύσεις ή αγωγή σε νοσοκομεία, οπωσδήποτε όχι από οδοντιατρεία και ότι ο Δήμος, με το κατάλληλο μηχάνημα, μπορεί να διαπιστώσει αν ανάμεσα στα απορρίμματα υπάρχουν ραδιενεργά υλικά.

Ο κ. περιφερειάρχης, επίσης, είπε ότι στα 3 εκατ. ευρώ έχει ανέλθει το χρέος στην εταιρία στο οποίο προστίθενται και τόκοι υπερημερίας. Όλα αυτά τα στοιχεία η Περιφέρεια τα γνωστοποίησε, στον ΦΟΔΣΑ.

Το κρίσιμο είναι να πέσει το βάρος 2,5 φορές κάτω, επεσήμανε, τέλος, ο κ. Νίκας.