Πόσο επηρεάζουν οι υδατοκαλλιέργειες την ποιότητα των υδάτων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πόσο επηρεάζουν οι υδατοκαλλιέργειες την ποιότητα των υδάτων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας;

Φεβρουάριος 28, 2023 - 22:05

Στην ποιότητα των παραθαλάσσιων υδάτων σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία αναφέρθηκε με επερώτησή της η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Λυμπεροπούλου το απόγευμα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η κυρία Λυμπεροπούλου, η Περιφέρειά μας έχει παράκτια θαλάσσια ύδατα με υδατοκαλλιέργεια σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, που είναι μάλιστα περιοχές ολοκληρωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιέργειας. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε διεθνές συνέδριο στο Λουτράκι για τις υδατοκαλλιέργειες, και μάλιστα η Περιφέρεια έχει το μεγαλύτερο ποσοστό. 

«Προτείνουμε προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών με αντικείμενο την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, για τη μελέτη ζωής του παράλιου οικοσυστήματος, με έμφαση στα φαινόμενα ευτροφισμού, μελέτη ρύπων. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να εκπονηθεί το αναγκαίο επιχειρησιακό σχέδιο που θα μας οδηγήσει σε συμπεράσματα και πολιτικές, με ευθύνη για το θαλάσσιο περιβάλλον».

Στην επερώτησή της απάντησε ο κ. Γανώσης, ο οποίος είπε ότι αρμόδια αρχή είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις μετρήσεις και, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν καταγγελίες και ενδείξεις που να δείχνουν ρύπανση. Ακόμα, όπως είπε, θεωρεί την πρόταση της κυρίας Λυμπεροπούλου ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, καθώς και ήπια ρύπανση να υπάρχει, θα καθοδηγήσει την Περιφέρεια να προλάβει καταστάσεις και να κάνει μια άλλη πολιτική.