Μάκαρης: Κοινωνία και Πολιτεία αποδοκίμασαν τη φορομπηχτική πολιτική Κωστούρου - Καταργήθηκε η απόφαση αύξησης δημοτικών τελών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μάκαρης: Κοινωνία και Πολιτεία αποδοκίμασαν τη φορομπηχτική πολιτική Κωστούρου - Καταργήθηκε η απόφαση αύξησης δημοτικών τελών

Μάρτιος 06, 2023 - 19:29

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η προώθηση από τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, μέσω των υπάκουων δημοτικών του συμβούλων, της κατάφορα αντικοινωνικής και παράνομης απόφασης για αύξηση των δημοτικών τελών δεν πέρασε.

Η ομόθυμη καταδίκη από ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Παρατάξεις και Φορείς της κοινωνίας, οι κινητοποιήσεις μας και η πολιορκία του Δημαρχείου από θυμωμένους Δημότες απέδειξαν τον αυταρχισμό του απερχόμενου Δημήτρη Κωστούρου.

Ειδικότερα η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, λαμβάνοντας τον λόγο στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε ότι οι αυξήσεις επιβάλλονται για να ισοσκελισθούν τα κόστη των υπερβολικών αναθέσεων που έκανε ο Δημήτρης Κωστούρος. Και ότι γινόταν διασπάθιση του δημοτικού χρήματος που όδευε σε κατάλληλους προμηθευτές για αγορά ανταλλακτικών και πληρωμή ασφαλειών για οχήματα που είχαν από ετών αποσυρθεί της κυκλοφορίας.

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και υπ. Δήμαρχος Κώστας Μάκαρης είχε υποδείξει και είχε αποδείξει ότι «αν η δημοτική αρχή Κωστούρου δεν είχε διογκώσει τόσο πολύ τα έξοδα αποκομιδής με μη αναγκαίες αναθέσεις, εκατομμυρίων ευρώ, σε ιδιωτική επιχείρηση τότε δεν θα χρειαζόταν να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη».

Η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη που άσκησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Αργολίδας Τάκης Μακρής, επέφερε την κατάργηση της απόφασης αύξησης των Δημοτικών Τελών λόγω «μη θεμελίωσης της ανάγκης πραγματικής αύξησης των εξόδων αποκομιδής».

Ο Δημήτρης Κωστούρος και οι σύμβουλοι της παράταξής του δικαίως χαρακτηρίσθηκαν από τους Δημότες ως «Φορομπήχτες και εχθροί του λαού».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ