Θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές;

Σεπτέμβριος 30, 2013 - 12:22

Πριν λίγες μέρες φούντωναν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μιας και λόγω των έκτακτων εξελίξεων που επικράτησαν μέλη της Χ.Α. σκέπτονταν παραίτηση, ως αποτέλεσμα τη γενικότερη αναστάτωση στο εκλογικό σκηνικό. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά με συλλήψεις μελών και ηγετικών στελεχών του εν λόγω κόμματος, αλλάζοντας μονομιάς το πολιτικό σκηνικό.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας, ως ηγετικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει για πρόωρες εκλογές, μιας και θεωρεί ότι τα πράγματα στην κοινωνία δε θα εξομαλυνθούν, θα χειροτερέψουν και το αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία της Χώρας θα είναι ατέρμονο, χωρίς διέξοδο φυγής.

Ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών και μάλιστα με σαφή διατύπωση, αναφέροντας ήδη απ’ τα τέλη της περασμένης εβδομάδας με τα σενάρια περί παραίτησης των μελών της Χ.Α. ότι η δημοκρατία δεν απειλείται.

Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δείχνει αρνητική σε όλα αυτά τα σενάρια, απορρίπτοντας κάθετα τα σενάρια πρόωρων εκλογών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, μιας και το πρωτογενές πλεόνασμα βαίνει καλώς ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι διάκεινται φιλικά στην Ελλάδα, μετά από μια μακρά περίοδο λιτότητας, δείχνοντας ωστόσο και ανακουφισμένοι, μιας και η απειλή της ακροδεξιάς πλέον δεν υφίσταται.

Ωστόσο οι απόψεις ειδικών αλλά και πολιτών διχάζονται. Από τη μία ορισμένοι πιστεύουν ότι εκλογές θα συντελεστούν το Μάη του 2014 συνάμα με τις ευρωεκλογές και τις Δημοτικές. Άλλοι ότι θα διεξαχθούν το Δεκέμβριο του 2015 και τέλος υπάρχει και εκείνη η μερίδα, η οποία πιστεύει ότι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόλις το ΠΑΣΟΚ ανακάμψει στα ποσοστά του, αναμένοντας προφανώς μια σειρά δημοσκοπήσεων που θα ακολουθήσει, εξετάζοντας έτσι και την πρόθεση ψήφου των πολιτών.