Γ. Δέδες για Τέμπη: Προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Δέδες για Τέμπη: Προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή

Μάρτιος 14, 2023 - 17:51

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συνεδρίασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 14 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης με θέμα το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Το θέμα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης.

Μετά την εισήγηση του κ. Τατούλη, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής των «Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο» Γιώργος Δέδες, ο οποίος είπε: «Απέναντι σε ένα πάνδημο αίτημα να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο έγκλημα, από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, με το μότο ''διαχρονικές ευθύνες''. Να αναζητήσουμε ευθύνες και στον Χαρίλαο Τρικούπη;

Πριν από το 2019 υπήρξε ξεκάθαρη πολιτική ενίσχυσης δημόσιου χαρακτήρα υποδομών και από το 2019 και εντεύθεν πολιτική πλήρους απαξίωσης, πλήρους ελλείμματος παρέμβασης για σοβαρά δημόσια έργα και μεγάλα κομμάτια να εκχωρηθούν στους ιδιώτες με διάφορες μορφές. Αυτές οι πολιτικές αποδίδουν με καθαρό τρόπο αυτό που συνέβη στα Τέμπη.