Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για αλλαγή θερμοσίφωνα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για αλλαγή θερμοσίφωνα

Μάρτιος 25, 2023 - 17:23

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα» για την επιδότηση ηλιακού και την αλλαγή του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τον ηλιακό που ήδη έχετε, αλλά πρέπει να έχετε εγκατεστημένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που να είναι σε λειτουργία και να έχει χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των 40 λίτρων. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι αν, για παράδειγμα, έχετε μια νέα κατοικία που θέλετε να βάλετε ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά δεν έχετε εγκατεστημένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, δεν μπορείτε να βάλετε με επιδότηση.
Η επιδότηση θα χορηγηθεί με voucher

Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» θα λειτουργήσει σε ειδική πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων στο gov.gr. στη διεύθυνση «allazothermosifona.gov.gr», που αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες μέρες

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περί τα 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά διαθέτουν μόνο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Η χρήση του είναι ενεργοβόρα καταναλώνοντας περί το 20% με 30% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας και αποτελεί τον κυριότερο λόγο επιβάρυνσης των λογαριασμών ηλεκτρικού  ρεύματος.