Γερμανία: Σε απεργία 350.000 εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες - Ζητούν αύξηση μισθών λόγω πληθωρισμού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γερμανία: Σε απεργία 350.000 εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες - Ζητούν αύξηση μισθών λόγω πληθωρισμού

Μάρτιος 27, 2023 - 11:28

Η Γαλλία φλέγεται λόγω των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και του γενικότερου ξεσηκωμού που προκάλεσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και στη Γερμανία οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους.

Κυρίως στις υπεραστικές συγκοινωνίες και μεταφορές σε μεγάλο τμήμα της Γερμανίας προκαλεί ήδη από χθες, Κυριακή, το βράδυ η 24ωρη προειδοποιητική απεργία περισσότερων από 350.000 εργαζομένων σε σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, λεωφορεία, λιμάνια και αυτοκινητοδρόμους.

Ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες στο τέλος Απριλίου, το συνδικάτο Ver.di και η Ένωση Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους EVG διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB), ήδη από την έναρξη χθες της νυχτερινής βάρδιας δεν κυκλοφορεί κανένα υπεραστικό τρένο, ενώ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βαυαρία, την Έσση, την Σαξονία, την Κάτω Σαξονία, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Ρηνανία-Παλατινάτο επηρεάζονται και τα τοπικά δρομολόγια, όπως και η κίνηση των λεωφορείων.

Αντίστοιχα έχει παραλύσει η λειτουργία των αεροδρομίων της Φρανκφούρτης, της Στουτγάρδης, του Ντίσελντορφ, της Καρλσρούης, του Μαγδεμβούργου και του Μονάχου, όπου η απεργία είναι 48ωρη και ξεκίνησε από χθες με ακύρωση όλων των τακτικών πτήσεων.

Στην απεργία συμμετέχουν λιμενικοί αλλά και εργαζόμενοι στους αυτοκιητοδρόμους.