Συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ψυχογυιού με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ψυχογυιού με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου

Απρίλιος 04, 2023 - 16:54

Στα πλαίσια συναντήσεων που πραγματοποιεί ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Ψυχογυιός με θεσμικούς φορείς της Αργολίδας , συναντήθηκε  χθες Δευτέρα 3/04 με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα πάγια αιτήματα του συλλόγου , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι μετά από τις συνεχόμενες κρίσεις υγειονομικές-ενεργειακή, καθώς και τα τοπικά αιτήματα που αφορούν την πόλη του Ναυπλίου και την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικότητας.

Ο Παναγιώτης Ψυχογυιός δήλωσε τα εξής.

Είχα την χαρά σήμερα να φιλοξενηθώ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου και να ενημερωθώ από τον πρόεδρο κ.Βερδελή και τα μέλη του Δ. Σ για τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου του Ναυπλίου.

Όπως είναι γνωστό, σήμερα στη χώρα μας οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (με λιγότερους από 9 απασχολούμενους), αποτελούν το 95% του συνόλου, απασχολούν το 47% των εργαζομένων, αλλά δημιουργούν μόλις το 20% της προστιθέμενης αξίας και αυτό αποτελεί το αρνητικό επίτευγμα των ετών της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν.

 Το «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής» μέσω του προγράμματός του προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το οποίο θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να περιλαμβάνει:

-Φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για τη δημιουργία , πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και ελάφρυνση των υφιστάμενων.

-Στοχευμένη επίλυση της γραφειοκρατίας, αλλά και των θεσμικών - ρυθμιστικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν.

-Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ καθώς και δράσεις διασύνδεσης.

-Στοχευμένες δράσεις διευκόλυνσης της πρόσβασης σε χρηματοδότηση και σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

-Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ιδιαίτερα για δράσεις ενίσχυσης της καινοτομίας, της ενεργειακής προσαρμογής σε καθαρά συστήματα και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος
 Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής