Νίκας: Τη Μ. Πέμπτη «τίτλοι τέλους» για τη μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας: Τη Μ. Πέμπτη «τίτλοι τέλους» για τη μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο Αθήναιο

Απρίλιος 10, 2023 - 20:00

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Μεγάλη Δευτέρα στην Τρίπολη, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπέιρωσης» Νίκος Γόντικας απηύθυνε ερώτηση σχετικά με το πότε θα κλείσει το εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων της FARGECO στο Αθήναιο. Σημειωτέον ότι πριν από μερικές ημέρες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε το κλείσιμο της μονάδας, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός απάντησε, κατ' αρχάς, ότι «την Παρασκευή επιδόθηκε η απόφαση στην εταιρία, η οποία έχει δικαίωμα να αντιδράσει.Σήμερα πήρε συγκεκριμένη εντολή, ως τη Μεγάλη Πέμπτη, να διεκπαιρεώσει τους τόνους που έχει μέσα, που είναι αποθηκευμένοι, διότι είναι θέμα δημόσιας υγείας να τελειώσει με αυτά τα υλικά, και τη Μεγάλη Πέμπτη θα λήξει οριστικά το θέμα».

Ο περιφερειάρχης, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε: «Όταν παραλάβαμε την απόφαση του ΣτΕ, ακριβώς την επόμενη μέρα εκδώσαμε την απόφαση. Υπάρχουν 260 τόνοι μέσα στο εργοστάσιο και έχουμε οδηγία από το ΥΠΑΑΤ για αυτούς τους τόνους να υπάρξει διαχείριση, διότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Δίνονται τέσσερις ημέρες χρόνος να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση, και ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, για να έχει τη επίβλεψη του χώρου».

Έχω ενοχληθεί από το γεγονός με τον τρόπο με τον οποίον ήρθε το εργοστάσιο εδώ, και δίπλα στη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων, λες και δεν υπήρχε άλλος χώρος. Αυτό, τους κατοίκους, τους πλήττει, και έχει και ηθική διάσταση το θέμα. Δεν έπρεπε να πάει εκεί το εργοστάσιο, κι έχουμε και το θέμα εγκατάστασης μονάδας μπαταριών.

«Θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα τον νόμο, δεν έχουμε καμία διάθεση να κοροϊδεύουμε κανέναν», είπε, τέλος, για το ζήτημα, ο περιφερειάρχης.