«Καρφί» Βερβεσού σε Γεωργιάδη για τις εκπομπές του Κασιδιάρη από τη φυλακή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Καρφί» Βερβεσού σε Γεωργιάδη για τις εκπομπές του Κασιδιάρη από τη φυλακή

Απρίλιος 12, 2023 - 11:00

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για τις εκπομπές του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από την φυλακή.

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε στο Attica πως «ο Κασιδιάρης βάζει τον δικηγόρο του, ο δικηγόρος του τον γράφει με το κινητό στο βίντεο και μετά φεύγει ο δικηγόρος κι ανεβάζει το βίντεο στο youtube. Αυτό κάνουν».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός απάντησε: «Θα ήθελα δημόσια μέσα από την εκπομπή σας να καλέσω τον υπουργό να μας πει επωνύμως ποιος είναι, γιατί εγώ αύριο το πρωί θα ζητήσω από την πρόεδρο του Πειθαρχικού μας συμβουλίου, να διατάξει αυτεπάγγελτη έρευνα για το θέμα αυτό και να καλέσει τον κ. Γεωργιάδη να μας πει ποιος δικηγόρος είναι αυτός, για να επιληφθεί το πειθαρχικό μας όργανο αν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Ή ο υπουργός θα κάνει αύριο επίσημη δημόσια καταγγελία με αναφορά έγγραφη ή εγώ θα ζητήσω από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου, αυτεπάγγελτα να επιληφθεί και να καλέσει τον κ. Γεωργιάδη ως μάρτυρα, για να μας πει ποιος είναι αυτός ο δικηγόρος», σχολίασε χαρακτηριστικά στο Kontra24.

«Αλλιώς είναι μία έωλη κατηγορία και η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει την δική της ευθύνη για το γεγονός ότι ένα κρατούμενος υψίστης ασφαλείας μπορεί να κάνει μεταδόσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να επικοινωνεί, ενώ απαγορεύεται από τον σωφρονιστικό κώδικα», πρόσθεσε ο Δ.Βερβεσός.

«Αντί η ευθύνη να βαρύνει τα σωφρονιστικά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, βαρύνει τους Δικηγορικούς Συλλόγους. Δεν μπορούν προεκλογικά να κάνουν τέτοια σε βάρος συναδέλφων», κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΣΑ.