Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τις εκβιαστικές μειώσεις μισθών στην ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τις εκβιαστικές μειώσεις μισθών στην ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.

Οκτώβριος 09, 2013 - 19:07

Ανακοίνωση-Καταγγελία
Η  Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τις εκβιαστικές μειώσεις μισθών (ή υπογράφεις ή απολύεσαι) που έγιναν από την ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε., τη μεγαλύτερη εταιρεία στην παγκόσμια παραγωγή μεσογειακού ψαριού που εξάγει το 90% της παραγωγής.
Δύο από τις 52 εγκαταστάσεις που διατηρεί η εταιρεία βρίσκεται στην περιοχή της Αργολίδας. Συγκεκριμένα,  είναι  Θυγατρικές του ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. στο Δήμο Ασίνης και στον Όρμο Βουρλιά του Δήμου Ερμιόνης. Οι περικοπές που εκβιάζει η εργοδοσία γίνονται για να αυξήσει άμεσα την κερδοφορία της ακόμα περισσότερο ή σε περίπτωση μελλοντικής πώλησης να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή καθώς τα εργασιακά δικαιώματα είναι βάρος στην πώληση μιας εταιρείας.
Όμοιες εξελίξεις υπάρχουν σε όλες τις ιχθυοκαλλιέργειες. Όλοι οι άνθρωποι του μόχθου χρειάζεται να προβληματιστούμε με το γεγονός ότι από τη μια η εποχή μας μπορεί να παρέχει τα πάντα και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός καταδικάζεται στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, στα κλειστά νοσοκομεία και σχολεία.
Τη στιγμή που εξάγεται το 90% της παραγωγής ψαριών, ο λαός μας υποσιτίζεται ή τρέφεται με ληγμένα!!! Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση των κεκτημένων απαιτείται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν τελείως διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτόν της παραγωγής με σκοπό να καλυφθούν οι ανθρώπινες  ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.
Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει άλλη λύση πέρα από την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος. Είναι καθημερινή ανάγκη να οργανωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι, να ενισχύσουμε τα ταξικά συνδικάτα, το ταξικό κίνημα, να δυναμώσουμε το Π.Α.ΜΕ., τη λαϊκή συμμαχία με φτωχούς αγρότες, νέους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και να στρέψουμε τις δυνάμεις μας ενάντια σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Τρόικα.
Συνάδελφοι στο ΝΗΡΕΑ, αλλά και συνολικά στον κλάδο των τροφίμων και σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους, υπάρχουν κάμποσοι που δεν έχουν υπογράψει καμία μείωση και αυτό είναι ένα πρώτο μήνυμα απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας. Αν η εργοδοσία τολμήσει να επιδιώξει την απόλυση τους να μας βρει απέναντι. Να ενισχύσουμε τώρα την οργάνωση μας. Η ταξική Ομοσπονδία Τροφίμων-Ποτών-Γάλακτος μπορεί να συντονίσει τον αγώνα των κλαδικών σωματείων σε κάθε νομό της χώρας που υπάρχουν εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση προς την εργοδοσία, δεν είναι ανίκητη. Δεν είστε μόνοι!
Καλούμε όλα τα σωματεία να είναι σε ταξική ετοιμότητα για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας στο ΝΗΡΕΑ και να πάρουν απόφαση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη  γενική προειδοποιητική απεργία, την Τετάρτη στις 23 Οκτώβρη 2013, στις 10 το πρωί στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, στο Άργος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013, ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ, ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ

Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ.
pameargolidas@yahoo.gr