ΕΟΔΥ: Μέχρι πότε μπορείτε να καταναλώσετε τα βαμμένα αβγά του Πάσχα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΕΟΔΥ: Μέχρι πότε μπορείτε να καταναλώσετε τα βαμμένα αβγά του Πάσχα

Απρίλιος 17, 2023 - 12:00

Ένα από τα κύρια στοιχεία της ελληνικής παράδοσης του Πάσχα είναι τα βαμμένα αβγά.

Ο ΕΟΔΥ δίνει συμβουλές στους καταναλωτές για τη συντήρησή τους και για τη «λήξη» τους.

Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.
Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.