Ουκρανία: Χρειαζόμαστε δεκαπλάσια στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ουκρανία: Χρειαζόμαστε δεκαπλάσια στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση

Απρίλιος 23, 2023 - 13:00

Παρότι το Κίεβο ευγνωμονεί τους συμμάχους του για τη στρατιωτική βοήθεια που έχουν στείλει, η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη, υποστήριξε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρίι Μέλνικ.

Πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο οποίος κατά καιρούς έχει επικριθεί για τα σχόλιά του, ο Μέλνικ ζήτησε από τους συμμάχους να προσφέρουν στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ισάξια με το 1% του ΑΕΠ της χώρας τους. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με γιγαντιαία αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

“Είμαστε ευγνώμονες στους συμμάχους μας για τη στρατιωτική τους βοήθεια. Αλλά, δεν αρκεί! Η Ουκρανία χρειάζεται δεκαπλάσια, για να τερματίσει φέτος τη ρωσική εισβολή”, έγραψε ο Μέλνικ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στην περίπτωση μόνο της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, κάτι τέτοιο θα μεταφραζόταν σε περισσότερα από 39 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογραμμίζει ότι τα ποσά αυτά θα ωχριούσαν μπροστά στις δαπάνες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι σήμερα, η εκτιμώμενη αξία της βοήθειας των συμμάχων προς την Ουκρανία υπολογίζεται σε σχεδόν 55 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Μέλνικ.