Aθώοι Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος στη δίκη με τη σύζυγο του Στουρνάρα για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Aθώοι Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος στη δίκη με τη σύζυγο του Στουρνάρα για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ

Μάιος 03, 2023 - 11:00

φωτογραφία αρχείου Eurokinissi-Τατιάνα Μπόλαρη

Ομόφωνα αθώος, κρίθηκε ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Βασίλης Ανδριανόπουλος από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Στουρνάρα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνταν, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος τους η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα για δημοσίευμα που αφορούσε τη διοργάνωση συνεδρίου από την εταιρεία της Mindwork Solutions, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και φαρμακευτικές εταιρείες, με απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω σύμβασης που υπογράφηκε τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε πως η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου εμφανίζεται να εισπράτει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ από το υπουργείο Υγείας, 400.000 ευρώ γεγονός σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Αθανασάκη, πέρα ως πέρα αληθές, αφού πράγματι η εταιρεία πήρε αυτά τα χρήματα. «Παρά τη θολούρα που προσπάθησε να προκαλέσει η πλευρά της κυρίας Νικολοπούλου», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης των Βαξεβάνη και Ανδριανόπουλου, «προκύπτει από τα στοιχεία ότι το το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία της και να της αναθέσει με απευθείας ανάθεση τη διοργάνωση του συνεδρίου». «Ήταν ιδιωτικά τα χρήματα που πήρε η κυρία Νικολοπούλου;» διερωτήθηκε με νόημα ο Γιώργος Στεφανάκης για ν’ απαντήσει ότι τα χρήματα αυτά τα εισέπραξε στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης.

«Όσα έγραψε το Documento ήταν αληθή» έγραψε στο twitter o Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση.