Ορφανός: Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τις οφειλές από τη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά και τις απαντήσεις του Δ. Κωστούρου προς την Καθημερινή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ορφανός: Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τις οφειλές από τη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά και τις απαντήσεις του Δ. Κωστούρου προς την Καθημερινή

Μάιος 03, 2023 - 19:51

Πριν από λίγες μέρες με Δελτίο Τύπου η παράταξή μας ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, έθεσε προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων συγκεκριμένα ερωτήματα «για τις υπέρογκες οφειλές προς τον ΦΟΔΣΑ από τη διαχείριση των απορριμμάτων», στα οποία μέχρι τώρα, κατά τη συνήθη απαξιωτική του δημοκρατική ευαισθησία προς τους Δημότες, δεν έχει απαντήσει.

Ρωτούσαμε γιατί δεν πληρώνονται τα περίπου 1.700.000 Ευρώ που χρωστά ο Δήμος μας προς την Εταιρεία που διαχειρίζεται τα απορρίμματα, τη στιγμή μάλιστα που αυτά εισπράττονται από τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη, από τους Δημότες που πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Ζητούσαμε μάλιστα συγκεκριμένα από τον κύριο Κωστούρο «να δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές ποσό που οφείλουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, πόσους τόνους αναλυτικά έχουμε παραδώσει στην ΤΕΡΝΑ, τα ποσά που έχει εισπράξει ο Δήμος από τα Ανταποδοτικά Τέλη, πριν και μετά την αύξησή τους για το 2023 και πώς θα καλυφθεί το ήδη υπέρογκο χρέος, μήπως με νέες αυξήσεις;»

Χθες, ο κύριος Κωστούρος, επειδή προφανώς δεν μπορούσε να αποφύγει και το ερώτημα της έγκυρης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για το ίδιο θέμα, παραδέχτηκε το υπέρογκο χρέος και το δικαιολόγησε αόριστα ότι αυτό προέρχεται από την μη καταβολή όλων των ποσών που αντιστοιχούν στα Δημοτικά Τέλη, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων.

Μα αυτό ακριβώς ζητήσαμε και εμείς κύριε Δήμαρχε, να δώσετε στη δημοσιότητα τα ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχτεί με βάση τα αυξημένα Δημοτικά Τέλη, πόσα μας έχουν αποδοθεί από τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους, πόσα ακριβώς χρωστάμε στον ΦΟΔΣΑ και πόσα χρωστάμε στη ΔΕΗ από την κατανάλωση ρεύματος που αυτή παρέχει προς το Δήμο Ναυπλιέων.

Μόνον έτσι θα διαπιστώσουμε και θα ενημερωθεί και ο κάθε Δημότης που πληρώνει Δημοτικά Τέλη, αν γίνεται χρηστή οικονομική διαχείριση, ή με αοριστίες και αποφυγή απαντήσεων, θέλετε να αποκρύψετε τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία ο Δήμος μας έχει περιέλθει, εξαιτίας αποκλειστικά δικής σας ευθύνης.

Περιμένουμε τις απαντήσεις κύριε Δήμαρχε Ναυπλιέων.

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ