Ακάρ: Να μοιραστεί στις δύο πλευρές ο πλούτος του Αιγαίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ακάρ: Να μοιραστεί στις δύο πλευρές ο πλούτος του Αιγαίου

Μάιος 03, 2023 - 21:00

Ως προεκλογική χαρακτήρισε ο Χουλουσί Ακάρ τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας αν θέλει να τα πάει καλά με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι "οι εκλογές έχουν σίγουρα έναν αντίκτυπο. Ωστόσο, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με τον υπουργό Άμυνας της αξιότιμης ομολόγου μας Ελλάδας".
Μιλώντας στο Haber Global, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι "υπήρξε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ελλάδα. Εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας στους ομολόγους μας εκεί. Είχαμε επίσης έναν σεισμό μεγάλης κλίμακας και είχαν την ευγένεια να μας εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Στη συνέχεια, ήρθαν στην Αντιόχεια. Συναντηθήκαμε και εκεί. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και άλλα θέματα. Ευχή μας είναι ο πλούτος του Αιγαίου να αποτελέσει πόρο και για τις δύο πλευρές. Οι άνθρωποι που ζουν και στις δύο πλευρές να επωφεληθούν από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο", σημείωσε.

Αναφερόμενος στην επέκταση του μορατόριουμ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημείωσε πως μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, "είχαμε συμφωνία να μην έχουμε ασκήσεις ή στρατιωτικές δραστηριότητες, ας μην επηρεάζουμε αρνητικά τον τουρισμό. Μιλήσαμε για την επέκτασή του μορατόριουμ, την έναρξή του από το Μάιο αντί για τον Ιούνιο και τη λήξη του τον Οκτώβριο αντί για τον Σεπτέμβριο. Είμαστε πρόθυμοι και υποστηρικτικοί σε αυτό το θέμα και ότι ο μόνος μας στόχος είναι να ζήσουμε σε ειρήνη και ηρεμία με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό".