Γ.Μανιάτης:Το Πράσινο Ταμείο στηρίζει και προωθεί τις αειφορικές δράσεις των Δήμων Ναυπλίου και Άργους-Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Μανιάτης:Το Πράσινο Ταμείο στηρίζει και προωθεί τις αειφορικές δράσεις των Δήμων Ναυπλίου και Άργους-Μυκηνών

Οκτώβριος 17, 2013 - 12:09

φωτογραφία eurokinissi

Εγκρίθηκε η ένταξη έργων στα Χρηματοδοτικά Προγράμματα του Πράσινου Ταμείου, τα οποία αφορούν στην ολοκλήρωση εκκρεμών μελετών Πολεοδομικού Σχεδιασμού και στην Αστική Αναζωογόνηση, που στηρίζουν και προωθούν δράσεις αειφορικών αναπλάσεων των Δήμων της χώρας. Οι δράσεις αφορούν σε παρεμβάσεις αναζωογόνησης πάρκων, ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, που στόχο έχουν την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, μελετών ή εκπονήσεων Σχεδίων Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων, που μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν δράσεις αναβάθμισης των αστικών κέντρων. Περιλαμβάνονται ακόμα έργα που αφορούν στην απομάκρυνση αποβλήτων άγνωστης προέλευσης εντός αστικών περιοχών με στόχο την πρόληψη και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς.

Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την εξής δήλωση:

 

«Είμαστε σε μια διαδικασία ένταξης και νέων προγραμμάτων και χαίρομαι γιατί με πρόσφατες αποφάσεις του το Πράσινο Ταμείο έχει ενισχύσει και τον Δήμο Ναυπλίου  και τον Δήμο Άργους – Μυκηνών. Πιο συγκεκριμένα με αποφάσεις του παραχώρησε ένα απορριμματοφόρο  και κάδους απορριμάτων στον δήμο Ναυπλίου, καθώς και κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία γνωρίζουν οι κάτοικοι του Ναυπλίου καθώς ήδη  χρησιμοποιούνται .

Για την περίπτωση του Δήμου Άργους - Μυκηνών στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του  θα υπαχθεί για έγκριση το αίτημα που έχει υποβάλει ο Δήμος προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μελέτη για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Άργους. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό αποτελεί ένα όνειρο για το Άργος των προηγουμένων ετών. Εάν προχωρήσουμε γρήγορα στην εκπόνηση της μελέτης και στην έγκριση της χρηματοδότησης είναι πολύ πιθανό να προλάβουμε το χρόνο ώστε στην επόμενη προγραμματική περίοδο να κατατεθεί η σχετική αίτηση εκ μέρους του δήμου Άργους - Μυκηνών έτσι ώστε η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων να αποτελέσει πραγματικά έναν σπουδαίο πόλο αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και προσέλκυσης επισκεπτών και τουριστών για την πόλη του Άργους ».