Tι ώρα θα ανακοινωθούν τα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Tι ώρα θα ανακοινωθούν τα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

Μάιος 21, 2023 - 12:00

Στις 19:00 της Κυριακής αναμένεται να δημοσιευθεί το μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO και θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Όσον αφορά την εκτίμηση αποτελέσματος για τις εκλογές 2023, αυτή αναμένεται να γίνει από την Singular Logic νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ενδεχομένως και στις 20:30 λόγω των νέων συστημάτων.

Ενδεχομένως στις 21:30 να μην χρειαστεί καν εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, έχει σημειώσει χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος.

«Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους».