Ιωάννα Λυτρίβη: Το νέο πρόσωπο του υπουργείου Παιδείας μετά τις εκλογές;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ιωάννα Λυτρίβη: Το νέο πρόσωπο του υπουργείου Παιδείας μετά τις εκλογές;

Μάιος 24, 2023 - 11:00

Μια νέα γυναίκα, συντοπίτισσά μας, με εξαιρετικές σπουδές, που δεν φοβάται τη δουλειά αλλά έχει μάθει να εργάζεται συστηματικά σε ό,τι έχει αναλάβει ως σήμερα προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, να αναλάβει καίριο πόστο στο υπουργείο Παιδείας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πρόκειται για την Ιωάννα Λυτρίβη, η οποία ήταν τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυρία Λυτρίβη έχει καταγωγή από το Κορακοβούνι Κυνουρίας. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (2005), και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα διδακτορικής διατριβής «Νέες μορφές κοινωνικής ευπάθειας. Νέοι εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης (NEETS) ΣΤΗΝ Ελλάδα και Διεθνώς. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις».

Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και διαθέτει πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. Η κ. Ιωάννα Λυτρίβη διαθέτει πολύ σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία και εμπειρία, η οποία ανταποκρίνεται απολύτως τόσο στο αντικείμενο δραστηριότητας του ΕΟΠΠΕΠ όσο και στις απαιτήσεις του νόμου και της πρόσκλησης. Συγκεκριμένα εργάστηκε ως υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (01/03/2010-30/06/2011-Αθήνα).

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας ορίστηκε το 2019 ως Διευθύνουσα Σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) η Ιωάννα Λυτρίβη του Δημητρίου, Πολιτικό Επιστήμονα μέχρι 27-08-2022 - ημερομηνία λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας στις εκλογές του 2019, ύστερα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ιστοσελίδα alfavita.gr γράφει σήμερα, 24 Μαΐου, ότι η κυρία Λυτρίβη θα αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου. Ωστόσο, ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, οπωσδήποτε θα έχει θέση υφυπουργού, αφού τόσο οι σπουδές της όσο και η εμπειρία της στην εκπαίδευση είναι τα πολύτιμα εργαλεία που έχει για να σχεδιάσει και να εφαρμόσει πολιτικές στον πολύπαθο τομέα της Παιδείας.

Η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη και καθοριστική, θα έλεγα. Δεν γίνονται όλα από τα πάνω. Στις πολιτικές αυτές κρύβεται μια σημαντική προοπτική.

Αυτό είχε δηλώσει η κυρία Λυτρίβη κατά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αυτή της η φράση συνοψίζει τις πεποιθήσεις της για τον χώρο της εκπαίδευσης.