Η δήλωση Νίκα, η «αφωνία» της ΝΔ και η μάχη με τον χρόνο του περιφερειάρχη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η δήλωση Νίκα, η «αφωνία» της ΝΔ και η μάχη με τον χρόνο του περιφερειάρχη

Μάιος 24, 2023 - 13:00

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δήλωσε την Κυριακή των εκλογών, 21 Μαΐου, από την Καλαμάτα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η δήλωσή του αυτή έσκασε σαν βόμβα, ύστερα από την προεκλογική συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα όπου συζητήθηκαν και έγιναν γνωστά κάποια πολύ σημαντικά θέματα για τις περιφερειακές εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι ουδείς περίμενε ο κ. Νίκας να δηλώσει την υποψηφιότητά του την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Ο ίδιος είπε ότι επέλεξε να κάνει τη δήλωση εκείνη την ημέρα, προκειμένου να μην του καταλογιστεί ιδιοτέλεια, αν την έκανε τις επόμενες ημέρες, ύστερα από τη νίκη του κόμματός του.

Μήπως, όμως, οι δηλώσεις του αποσκοπούν στο να ασκήσουν πίεση στο κόμμα;

Μάλιστα, ο κ. Νίκας υπενθύμισε και τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είχε εκφραστεί παλαιότερα, ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις υποψηφιότητες των εν ενεργεία περιφερειαρχών.

Η «βόμβα», όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει κάποια αντίδραση.

Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί σιγή ιχθύος για αυτό το θέμα. Το κόμμα σαφώς δίνει προτεραιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Ύστερα από την τεράστια και μη αναμενόμενη διαφορά που είχε η ΝΔ από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, είναι λογικό όλες οι δυνάμεις να συσπειρώνονται ώστε στις 25 Ιουνίου να καταφέρει να φθάσει στην αυτοδυναμία, που είναι και ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντως, είναι παράξενη η σιωπή.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναγιώτης Νίκας σχεδιάζει την «επόμενη μέρα». Η κυρία Παναγιώτα Ντίντα, πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2019, δεν διέψευσε τις πληροφορίες στην eleftheriaonline.gr που την θέλουν να κατεβαίνει στο πλευρό του. Ακόμα, η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ακόμα έναν υποψήφιο.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Παναγιώτης Νίκας φτιάχνει συνδυασμό, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο περιφερειάρχης μοιάζει, από τη μέρα που έκανε τη δήλωση, να παλεύει με τον χρόνο, πάντως. και να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος όταν τα πράγματα έρθουν στο «διά ταύτα».

Ποιο θα είναι αυτό;

Προέχουν οι βουλευτικές εκλογές, προφανώς. Ωστόσο, ως τις 25 Ιουνίου, ο κ. Νίκας θα έχει φτιάξει ψηφοδέλτιο...