Ομάδες Χόκεϋ επί Χόρτου στο Άργος (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομάδες Χόκεϋ επί Χόρτου στο Άργος (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 24, 2013 - 10:01

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για να έπαιζαν Χόκεϋ οι αρχαίοι Έλληνες, κάτι θα ήξεραν!
«Το κερητίζειν εστί μετά τέρψεως αθλεύειν»
Ξεκίνησαν την προπόνηση οι ομάδες Χόκεϋ του Άργους στο αθλητικό κέντρο «SPORTS CLUB 5x5».
Το Χόκεϋ επί Χόρτου είναι ένα ολυμπιακό ομαδικό άθλημα που τα έχει όλα!
Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις αθλητές, οι οποίοι με καλή τεχνική μπαστουνιού και έλεγχο της μπάλας διασχίζουν το γήπεδο αποφεύγοντας με διάφορους ελιγμούς τους παίκτες και τα μπαστούνια της αντίπαλης ομάδας.
Οι παίκτες στο χόκεϋ μπορούν να χτυπήσουν τη μπάλα με οποιοδήποτε τμήμα του μπαστουνιού, εκτός από την εξωτερική κυρτή πλευρά του.
Απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα πόδια ή άλλο μέρος του σώματός τους, με εξαίρεση τον τερματοφύλακα που μπορεί εκτός από το μπαστούνι να χρησιμοποιήσει και το σώμα του. Παρόλαυτά, ούτε ο τερματοφύλακας επιτρέπεται να πιάσει, ή να μπλοκάρει τη μπάλα, παρά μόνο να τη διώξει.
Κάθε ομάδα αποτελείται από 11 παίκτες εντός γηπέδου και μέχρι 5 αναπληρωματικούς. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αντικαταστάσεων,οι οποίες, όμως δε μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια ενός πέναλτι κόρνερ (penalty corner) ή ενός πέναλτι (penalty stroke). Δεν υπάρχουν
προκαθορισμένες θέσεις των αθλητών, αλλά κάθε ομάδα χωρίζει τους παίκτες της σε αμυντικούς, μέσους και επιθετικούς.
Ένας παίκτης από κάθε ομάδα μπορεί να είναι τερματοφύλακας. Ο τερματοφύλακας φοράει ειδικό εξοπλισμό, και ενώ μέσα στο τέρμα του μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα του για να διώξει τη μπάλα, εάν βγει από τον αμυντικό του κύκλο είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει μόνο το μπαστούνι..
Δεν επιτρέπεται οι παίκτες να έρθουν σε φυσική επαφή με τον αντίπαλο, δηλαδή, δεν επιτρέπεται να διεκδικήσουν τη μπάλα χρησιμοποιώντας το σώμα τους.
Όταν ένας αμυντικός παίκτης βγάλει τη μπάλα σκόπιμα από την τελική γραμμή, δίνεται στην αντίπαλη ομάδα penalty corner.
Επίσης, απαγορεύεται η μπάλα να υψωθεί, όταν αυτό αποτελεί κίνδυνο για τους παίκτες, δηλαδή όταν οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.

(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)
www.argolidaportal.gr