Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του κόμη Ιωάννη Καποδίστρια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του κόμη Ιωάννη Καποδίστρια

Οκτώβριος 24, 2013 - 15:21

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831) εξαίρετου Ρώσου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας

29-30 Οκτωβρίου 2013 Ναύπλιο / Αθήνα

με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» (Ελλάδα), το “Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας” (Ρωσία) και το “Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου” (Ρωσία), οργανώνουν τιμητικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του Ι. Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι δημόσιων, ιδιωτικών φορέων και κοινωνικών οργανισμών από την Ελλάδα και τη Ρωσία, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εκπρόσωποι της Ελληνικής και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η πρωτοβουλία της οργάνωσης των τιμητικών εκδηλώσεων αποσκοπεί στην διατήρηση στην ιστορική μνήμη της ρωσικής και της ελληνικής κοινωνίας, του ρόλου του Ιωάννη Καποδίστρια στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα και της προσωπικής του συμβολής στην αποκατάσταση της ελληνικής πολιτείας, στη στερέωση του κύρους και της επιρροής της Ρωσίας και της Ελλάδας στην Ευρώπη και των σχέσεων της Ρωσίας με τους βαλκανικούς λαούς.

Η έναρξη του προγράμματος των τιμητικών εκδηλώσεων θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2013 στο Ναύπλιο ώρα 17.00 όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια από τους συμμετέχοντες φορείς, το Δήμο Ναυπλιέων και αγημάτων του Ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο “Βουλευτικό”, πρώτη Βουλή των Ελλήνων, με επίσημο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη του Ι. Καποδίστρια.

Στις 30 Οκτωβρίου 2013 ώρα 09.00, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Horizon» θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής σχετικά με τις τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ι. Καποδίστρια.  Στη συνέχεια ώρα 10.00. – 14.00 θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες Ελληνορωσικές σχέσεις» στην  αίθουσα «Μακεδονία »  με έλληνες και ρώσους ομιλητές.

Ημερομηνία: 
Τρίτη, 29 Οκτώβριος, 2013 - 17:00