Ασφαλιστικό: Μετά τις εκλογές η μεταρρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ασφαλιστικό: Μετά τις εκλογές η μεταρρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία

Ιούνιος 04, 2023 - 20:00

Νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία θα επικεντρωθεί στο νέο καθεστώς λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων, αλλά και στους όρους σύστασης των πολυεργοδοτικών ταμείων, βρίσκεται προ των πυλών και θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προέλθει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το περιεχόμενο της νέας μεταρρύθμισης περιλαμβάνει το ρυθμιστικό πλαίσιο της επαγγελματικής ασφάλισης και τα ενισχυτικά μέτρα ανάπτυξης των νέων Ταμείων.

Ενδεικτική αυτού είναι η αναφορά του πρώην υφυπουργού Εργασίας κ. Π. Τσακλόγλου ο οποίος μιλώντας στον ΟΤ, στο debate για το ασφαλιστικό, και αναφερόμενος στα όσα πρέπει να γίνουν στο τομέα αυτό μετά τις εκλογές, σημειώνει τα εξής:

«Έχοντας πλήρη συνείδηση του σημαντικού ρόλου που καλείται να παίξει η επαγγελματική ασφάλιση ως συμπληρωματικός πυλώνας ασφάλισης, σχεδιάζουμε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού της πλαισίου του δεύτερου πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος, τη διευκόλυνση της δημιουργίας πολυεργοδοτικών ταμείων, τη μετάβαση από το ισχύον κατακερματισμένο σχήμα εποπτείας σε μια ενιαία εποπτική δομή και τον εξορθολογισμό των σχετικών φορολογικών διατάξεων».

 

Διαβάστε περισσότερα στον ot.gr