Με αργούς ρυθμούς προχωρεί η παραγραφή ασφαλιστικών οφειλών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με αργούς ρυθμούς προχωρεί η παραγραφή ασφαλιστικών οφειλών

Ιούνιος 07, 2023 - 15:00

Μόλις τις 4.000 φτάνουν οι αιτήσεις για 10ετή παραγραφή οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και έχουν μεταβιβαστεί στο ΚΕΑΟ με τους ειδικούς να το κρίνουν λογικό καθώς οι οφειλέτες δεν επιθυμούν να παραγραφεί ο ασφαλιστικός χρόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews μέσω της νέας εφαρμογής έχουν υποβληθεί 3.850 αιτήσεις στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ , εκ των οποίων έχουν εξετασθεί οι 1.400 αιτήσεις. Μάλιστα για περίπου 1.000 οφειλέτες εξ’ αυτών έχει εγκριθεί η αίτησή τους και έχουν παραγραφεί χρέη χιλιάδων ευρώ.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση θεωρούν δικαιολογημένη την μέχρι σήμερα μικρή συμμετοχή των οφειλετών στην διαδικασία παραγραφής των χρεών τους και την αποδίδουν στο γεγονός ότι η πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν να χαθεί ο ασφαλιστικός χρόνος των ετών που δεν έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης επισημαίνει «ότι σε κάθε τοπική διεύθυνση υπάρχουν τουλάχιστον δυο υπάλληλοι που έχουν εξειδικευτεί στην υποβολή αιτήσεων και στην παραγραφή οφειλών και προσθέτει ότι ο ΕΦΚΑ προχωράει σε άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών».

dikaiologitika.gr