Εκλογές: Μην ακούσατε τίποτα περί φοροδιαφυγής;..

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκλογές: Μην ακούσατε τίποτα περί φοροδιαφυγής;..

Ιούνιος 09, 2023 - 13:00

Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, την ώρα που τα κόμματα ερίζουν για τα «κοστολογημένα» προγράμματά τους και τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, για τις διαφορές στις πολιτικές τους και για τις επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα περί φοροδιαφυγής.

Το ακαθάριστο εισόδημα των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι περίπου 40 δισ. ευρώ. Τα εισοδήματα, όμως, που μπορούν να φορολογηθούν, είναι μόλις 4 δισ. ευρώ.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι και να θέλουν, δεν μπορούν να κρύψουν το εισόδημά τους και φορολογούνται κανονικά.

Η φορολογική δικαιοσύνη είναι κοινωνική δικαιοσύνη. Και δικαιοσύνη στη φορολογία στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχουμε, αλλά αρνούμαστε πεισματικά να αποκτήσουμε.

Κάθε εξάμηνο, περίπου, βγαίνει και μια καινούρια ανακοίνωση για ποιο λόγο δεν έχουν συνδεθεί ακόμα τα POS με την Εφορία. Η τελευταία ανακοίνωση, φέτος τον Ιανουάριο. Το σύστημα ΘΑ εφαρμοζόταν αρχές καλοκαιριού. Αλλά, τελικά, ούτε τώρα «πήρε μπρος».

Φυσικά, δεν περιμένουμε προεκλογικά να γίνει κάτι τέτοιο, αφού το πολιτικό σύστημα «κλείνει το μάτι» σε όλους ενόψει κάλπης με όποιο τρόπο μπορεί...

Δυστυχώς, δεν περιμένουμε να γίνει τίποτα ούτε μετεκλογικά.

Διότι, ακόμα χειρότερα, το πολιτικό μας σύστημα δείχνει να μην καταλαβαίνει ή να μην θέλει να καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι η οικονομία και οι τεράστιες ανισότητες στη φορολόγηση.

 

Γαλανιάδη Εύα