Ναυάγιο αλιευτικού στην Πύλο - Συναγερμός σε Παναρκαδικό και Νοσοκομείο Καλαμάτας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναυάγιο αλιευτικού στην Πύλο - Συναγερμός σε Παναρκαδικό και Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ιούνιος 14, 2023 - 09:00

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη 47 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Πύλου το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από το πρωί, αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες ναυάγησε ανοικτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα.

Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές για το συμβάν. Το αλιευτικό σκάφος με τους μετανάστες απέπλευσε από το Τομπρούκ της Λιβύης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. 

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού και από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος είναι άγνωστος, αλλά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί περισσότεροι από 80 άνθρωποι.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 6 παραπλέοντα πλοία, σκάφος του Λιμενικού και ένα αεροσκάφος C-130. Επίσης, στην περιοχή αναμένονται άλλα δύο σκάφη του Λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί αναμένεται να μεταφερθούν στην Καλαμάτα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, εκτός από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχει τεθεί σε συναγερμό και το προσωπικό είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες μας, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο διακομίζονται τραυματίες, αλλά και νεκροί από το ναυάγιο.

Ο αριθμός τους ακόμα είναι άγνωστος.