Εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 29, 2013 - 20:32

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831) εξαίρετου Ρώσου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» (Ελλάδα), το “Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας” (Ρωσία) και το “Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου” (Ρωσία), οργάνωσαν τιμητικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του Ι. Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.
Η πρωτοβουλία της οργάνωσης των τιμητικών εκδηλώσεων αποσκοπεί στην διατήρηση στην ιστορική μνήμη της ρωσικής και της ελληνικής κοινωνίας, του ρόλου του Ιωάννη Καποδίστρια στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα και της προσωπικής του συμβολής στην αποκατάσταση της ελληνικής πολιτείας, στη στερέωση του κύρους και της επιρροής της Ρωσίας και της Ελλάδας στην Ευρώπη και των σχέσεων της Ρωσίας με τους βαλκανικούς λαούς.
Η έναρξη του προγράμματος των τιμητικών εκδηλώσεων έγινε σήμερα 29 Οκτωβρίου 2013 στο Ναύπλιο όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας από τους συμμετέχοντες φορείς, το Δήμο Ναυπλιέων και αγημάτων του Ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο “Βουλευτικό”, πρώτη Βουλή των Ελλήνων, με επίσημο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη του Ι. Καποδίστρια.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός αθλητισμού και πολιτισμού Γ Ανδριανός, Α/Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ,ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ , ο πρόεδρος του Οργανισμού των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλος ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος
www.argolidaportal.gr