Ηλικιωμένος πήγε στη λαϊκή με 35.000 ευρώ και τον έκλεψαν

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ηλικιωμένος πήγε στη λαϊκή με 35.000 ευρώ και τον έκλεψαν

Ιούνιος 16, 2023 - 14:00

Ένας συνταξιούχος έπεσε θύμα κλοπής στη λαϊκή αγορά όπου πήγε να ψωνίσει. Ωστόσο, δεν του έκλεψαν λίγα ή μερικές δεκάδες ευρώ, αλλά 35.000 ευρώ τα οποία είχε πάνω του...

Το περιστατικό συνέβη στη Λάρισα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, καθολικός ιερέας ετών 85, κουβαλούσε πάντοτε πολλά χρήματα πάνω του. Τα χρήματα προερχόταν όπως ο ίδιος είχε δηλώσει από την καταβολή της σύνταξής του στην Αυστραλία όπου υπηρέτησε για δεκαετίες ως κληρικός, ενώ επέλεξε να μεταφέρει μαζί του καθημερινά ένα τέτοιο μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς παλαιότερα είχαν διαρρήξει το σπίτι του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε. Ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία, αλλά και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο (Β’ Βαθμού) Λάρισας δύο άντρες με αφορμή τη ληστεία σε βάρος του 85χρονου καθολικού ιερέα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, oι τρεις συλληφθέντες ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι μετά τη ληστεία καταμέτρησαν τα κλεμμένα χρήματα και πως δεν βρέθηκαν περισσότερα από 10 με 11.000 ευρώ, ποσό που διαμοιράστηκαν, αλλά όχι ισόποσα. Ο 53χρονος αναγνωρίστηκε από τον κληρικό, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν περί τις 4.500 ευρώ. Από την έρευνα στα σπίτια των άλλων δύο δεν βρέθηκαν χρήματα, ενώ μικρό χρηματικό ποσό βρέθηκε στο σπίτι της 57χρονης γνωστής του 61χρονου, χρήματα που κατά την ΕΛ.ΑΣ. προέρχονταν από τη ληστεία.