Τσίπρας: Όταν ένα πλοίο διακινδύνευε, το διασώζαμε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Όταν ένα πλοίο διακινδύνευε, το διασώζαμε

Ιούνιος 17, 2023 - 11:00

«Θέτει σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές η πολιτική της ΝΔ. Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη» τόνισε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές 2023.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε να βρούμε αστείες δικαιολογίες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μέσα στα χέρια μας, στα χέρια της πολιτείας. Τους χάσαμε, βυθίστηκαν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπογράμμισε ότι «θα προτιμούσα μία συγγνώμη απέναντι στους πολίτες της Ευρώπης και η Ευρώπη να ζητήσει μία συγγνώμη».

«Η ΝΔ δεν με απασχολεί πάρα πολύ τι λέει γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτιά της, την πολιτική της, τη μεταναστευτική πολιτική. Ο κύριος Τουρνάς που με ενημέρωνε χθες και φοράει τώρα το καπέλο του υπηρεσιακού υπουργού, είναι υπουργός του κυρίου Μητσοτάκη. Και ο άφαντος μέχρι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας, ήταν μέχρι χθες ο αρχηγός του λιμενικού με τη γραμμή του κυρίου Μητσοτάκη. Άλλαξε γραμμή η χώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Άλλαξε γραμμή η χώρα. Είμαι πολύ περήφανος ότι το 2015- 2016, που πλήρωσα το εθνικό κόστος, πέρασαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ελλάδα, οι ίδιοι άνθρωποι του λιμενικού, τα ίδια παιδιά, έσωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη θάλασσα».

«Όταν ένα πλοίο διακινδύνευε, το διασώζαμε. Είμαι υπερήφανος γιατί η Ελλάδα πήρε τα εύσημα, έγινε συνώνυμο ανθρωπιάς. Από τον πρόεδρο τις ΗΠΑ, από τον Πάπα Φραγκίσκο, από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο».