Μητσοτάκης: Στόχος η «ασφαλής» αυτοδυναμία με 158 - 160 έδρες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης: Στόχος η «ασφαλής» αυτοδυναμία με 158 - 160 έδρες

Ιούνιος 18, 2023 - 10:00

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές χωρίς τη συναίνεση τουλάχιστον ενός κόμματος, ενώ αναφέρθηκε πάλι στην ανάγκη αύξησης μισθών.

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε το λαϊκό εισόδημα. Και με στοχευμένες μειώσεις φόρων θέλουμε το πορτοφόλι των εργαζομένων στην Ελλάδα να παχύνει.

»Είναι αυτό κεντροαριστερή ατζέντα; Εγώ θα την ονόμαζα παρακαταθήκη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε, παράλληλα, πώς οραματίζεται το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας με στόχο τη σύγκλιση με την Ευρώπη τονιζοντας ότι « πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα». 

«Προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη. Με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά από το παρελθόν. Ανάπτυξη που να στηρίζεται σε επενδύσεις και σε εξωστρέφεια και όχι σε κατανάλωση. Η οποία ταυτόχρονα να μειώνει το δημόσιο χρέος, να μην είναι δηλαδή ανάπτυξη με δανεικά όπως εκείνη που μας οδήγησε στην χρεοκοπία. Που να δίνει μεγάλη έμφαση στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην σύγκλιση των μισθών και κυρίως την στήριξη των χαμηλών μισθών. Που να έχει χαρακτηριστικά ψηφιακά και σίγουρα θα σέβεται το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε, τέλος, στην πολιτική στήριξης της οικογένειας, το Ελληνικό που αποτελεί, όπως τονίζει, αιμοδότη ανάπτυξης, αλλά και στις πρόσφατες παρεμβάσεις στη Μύκονο τονιζοντας ότι οι νόμοι του κράτους πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστοί.