Λέκκας - Σεισμοί: Η πλειονότητα των κτιρίων δεν έχει ελεγχθεί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λέκκας - Σεισμοί: Η πλειονότητα των κτιρίων δεν έχει ελεγχθεί

Ιούνιος 19, 2023 - 14:00

«Η πλειονότητα των κτιρίων δεν έχει ελεγχθεί» είπε από το βήμα της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, συνεδρίασε παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με θέμα ημερήσιας διάταξης : «Συζήτηση συμπερασμάτων από την συνάντηση των συνεργαζόμενων φορέων για τον προσεισμικό έλεγχο», με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα να τονίζει πως τα περισσότερα κτίρια δεν έχουν ελεγχθεί προσεισμικά.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε διεξοδικά και στο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου που μπαίνει στη ζωή μας ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο όταν και θα ξεκινήσει ο έλεγχος των δημόσιων κτιρίων. Ο κ. Λέκκας τόνισε:

«Ο Προσεισμικός Έλεγχος είναι ένα πρόγραμμα που είχε προβλεφθεί στο παρελθόν, χωρίς όμως υποχρεωτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των κτηρίων να μην έχει ελεγχθεί.

Το πρόγραμμα του προσεισμικού ελέγχου αποτελείται από δύο στάδια, τον Πρωτοβάθμιο Έλεγχο και τον Δευτεροβάθμιο Έλεγχο των δημοσίων κτηρίων, με προτεραιότητα να δίνεται στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια στα οποία μπορεί να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών.

Ο Πρωτοβάθμιος Έλεγχος αφορά στην διαβάθμιση της αντισεισμικής επάρκειας των κτηρίων.

in.gr