Gmail: Εκατομμύρια χρήστες αναμένεται να χάσουν τα email τους - Τι αλλάζει

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Gmail: Εκατομμύρια χρήστες αναμένεται να χάσουν τα email τους - Τι αλλάζει

Ιούνιος 19, 2023 - 16:00

Η Google θα προχωρήσει, από το Δεκέμβριο του 2023, σε διαγραφή λογαριασμών οι οποίοι είναι ανενεργοί, δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, για τουλάχιστον δύο χρόνια στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αντιμετώπισης των κινδύνων ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η διαγραφή παλαιών λογαριασμών δεν σημαίνει μόνο απώλεια πρόσβασης στο Gmail. Οι εργασίες στα Έγγραφα Google, στο Google Workspace, στο Google Photos και σε άλλα προϊόντα Google θα εξαλειφθούν επίσης, όπως και όλα τα βίντεο που έχει ανεβάσει στο YouTube ένας χρήστης, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times.

Η Ruth Kricheli, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της εταιρείας, ανακοινώνοντας τη νέα πολιτική, είπε ότι η κίνηση αποσκοπούσε στην προστασία των χρηστών από απειλές ασφαλείας, επειδή οι λογαριασμοί που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα ήταν πιο πιθανό να παραβιαστούν.

Μια εσωτερική ανάλυση στην Google διαπίστωσε ότι οι εγκαταλειμμένοι λογαριασμοί ήταν πολύ λιγότερο πιθανό από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν επαλήθευση δύο παραγόντων, μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που βοηθά στην επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός χρήστη, είπε η εταιρεία.

«Αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι», είπε η κ. Κριχέλι, «και όταν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως φορέα για ανεπιθύμητο ή ακόμη και κακόβουλο περιεχόμενο, όπως ανεπιθύμητο περιεχόμενο».