Τσίπρας: Το πόρισμα για τα Τέμπη καταρρίπτει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Το πόρισμα για τα Τέμπη καταρρίπτει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης

Ιούνιος 20, 2023 - 14:00

Για «πόρισμα κόλαφο» των δικαστικών εμπειρογνωμόνων όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων, Zarpa Radio.

Όπως είπε, το εν λόγω πόρισμα «καταρρίπτει τα επιχειρήματα» της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» του σταθμάρχη και «καταδεικνύει πολύ σημαντικές ευθύνες» όσον αφορά την ανυπαρξία της τηλεδιοίκησης και του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας που ενώ ήταν εγκατεστημένο, δε λειτούργησε.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση απόλυτης συγκάλυψης», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί «δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιδιά που χάθηκαν», αλλά «συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της πολιτείας και της κυβέρνησης» για την τραγωδία, «ουσιαστικά προετοιμάζουμε την επόμενη τραγωδία». Σχολίασε, ωστόσο, ότι είναι «παρήγορο» πως «υπάρχει ακόμα σφυγμός σε αυτό που ονομάζουμε ελληνική Δικαιοσύνη και δεν τα έχει καλύψει όλα το σκοτεινό πέπλο της συγκάλυψης».

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που έχει δεχθεί στο δημόσιο διάλογο ως «εθνική εξαίρεση» στο θέμα του ναυαγίου της Πύλου, σημειώνοντας πως δεν γίνεται να μην μπορεί να θέσει «ερωτήματα ».

Υπενθύμισε ότι η χώρα έχει ήδη καταδικαστεί για το Φαρμακονήσι το 2014 και κινδυνεύει με μία ακόμα «βαρύτατη ποινή» και «ρετσινιά», ενώ επανέλαβε πως την ευθύνη δεν την έχουν οι άνθρωποι του Λιμενικού, αλλά η ηγεσία γιατί φαίνεται πως στην «επιχειρησιακή κατεύθυνση» που έδωσε «δεν ήταν προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή». Ζήτησε, δε, από τις αρχές να «διαψεύσουν» τις όποιες κατηγορίες, δημοσιεύοντας τα στοιχεία από τις θερμικές κάπες που έχουν υποχρέωση να λειτουργούν οι λιμενικοί.