Αναβάλλεται (ξανά) η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναβάλλεται (ξανά) η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Ιούνιος 20, 2023 - 16:00

Μετά τις εκλογές η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τους φορείς της αγοράς θα ορίσουν το νέο χρονοδιάγραμμα για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS. Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, η καθυστέρηση αναβάθμισης των ταμειακών και διάφορα άλλα θέματα οδηγούν στη μετάθεση του χρόνου της διασύνδεσης των ταμειακών με τα τερματικά POS.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «κατά τη διάρκεια της (χθεσινής) συζήτησης καταγράφηκαν οι σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του έργου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, ο οποίος θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές. Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό τον συντονισμό της ΑΑΔΕ».

Στη χθεσινή σύσκεψη ζητήθηκε παράταση της διασύνδεσης από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών καθώς δεν είναι έτοιμοι για την έναρξη της νέας αυτής διαδικασίας, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και νέα υπουργική απόφαση.