Πώς θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές μέσω της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές μέσω της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Ιούνιος 21, 2023 - 17:00

Η περαιτέρω μείωση των εισφορών υπολογίζεται ότι θα είναι μεγαλύτερη της μίας μονάδας -σε βάθος τετραετίας- καθώς συναρτάται άμεσα με την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, που θα βοηθήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει σταδιακή μείωση κατά τουλάχιστον μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους ενώ εκκρεμεί και η μείωση κατά 0,6% του προηγούμενου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, αυξάνοντας έτσι το καθαρό εισόδημα των εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα οι εισφορές μειώθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούνιο του 2020 (0,42 π.μ. για τον εργαζόμενο και 0,48 π.μ. για τον εργοδότη) και κατά 3 π.μ. τον Ιανουάριο του 2021 (1,21 π.μ. για τον εργαζόμενο και 1,79 π.μ. για τον εργοδότη). Επίσης, από 1/6/2022 μειώθηκε το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης από 6,5% σε 6%, ισόποσα για εργοδότες και μισθωτούς.

dikaiologitika.gr