Ο Γ. Ανδριανός στην 3η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γ. Ανδριανός στην 3η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

Νοέμβριος 04, 2013 - 12:12

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε σήμερα στην 3η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της φετινής, 3ης γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου εδώ στο Κρανίδι.

Είναι μια πρωτοβουλία που αναδεικνύεται σε έναν σημαντικό θεσμό για την ευρύτερη προβολή των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας, αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση των παραγωγών μας για τις νέες εξελίξεις στα θέματα που τους απασχολούν.

Η Ελιά και το λάδι της Αργολίδας συνολικά και του Κρανιδίου ειδικότερα, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, με διακρίσεις και διεθνή βραβεία, όπως και του Λυγουριού, της Επιδαύρου, είναι προϊόντα δικαίως ονομαστά τόσο εντός, όσο  και εκτός των ελληνικών συνόρων. Συνδυάζουν την άριστη ποιότητα με σημαντικότατα οφέλη για την υγεία όσων τα προτιμούν.

Και είναι στο χέρι μας, είναι χρέος μας, να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας δίνει η ευλογημένη γη μας.

Χαίρομαι γι’ αυτό ιδιαίτερα γιατί τα τελευταία χρόνια γίνονται δυναμικές προσπάθειες για να δώσουμε στην ελιά και στο λάδι, αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα της Αργολίδας – τα εσπεριδοειδή, το μέλι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα – την προστιθέμενη αξία που τους αρμόζει.

Και ο δρόμος γι’ αυτό είναι ξεκάθαρος: διασφάλιση της ποιότητας, στρατηγική προβολής στα εγχώρια και τα διεθνή κοινά, έμφαση στην τυποποίηση και την πιστοποίηση, δημιουργία και καλλιέργεια της ταυτότητας των προϊόντων μας.

Βεβαίως, τα προβλήματα και οι δυσκολίες, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία της κρίσης, είναι δεδομένα και υπαρκτά.

Σε ό,τι με αφορά, ξέρετε πως είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να διεκδικούμε μαζί τις καλύτερες κάθε φορά λύσεις.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή μειωμένη καρποφορία στα ελαιόδεντρα λόγω των καιρικών συνθηκών, έχω επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος με ενημέρωσε ότι εξετάζονται οι δυνατότητες να υπολογιστεί η απώλεια για να συνταχθούν σχετικά προγράμματα στήριξης των παραγωγών.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στη Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου  και ό,τι καλύτερο στους παραγωγούς μας».