Η ΓΣΕΕ καλεί στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΓΣΕΕ καλεί στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη

Νοέμβριος 04, 2013 - 15:34

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 π.μ στο Πεδίον του Άρεως και στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

Ο αγώνας και η αντιπαράθεση με τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται όσο η κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση, όσο οι καταστροφικές Τροϊκανές εντολές, που υιοθετεί κατά γράμμα, πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

Κυβέρνηση και τρόικα επιχειρούν να μας πείσουν ότι η πολιτική τους «βγαίνει», όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Η λίστα των ανέργων αυξάνεται όλο και περισσότερο, η αγορά εργασίας έχει απορρυθμιστεί, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία κερδίζουν έδαφος, το εργατικό δίκαιο έχει αποδομηθεί, ενώ έχει ακυρωθεί ο θεσμός των Ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός οδηγεί στην κλίνη του Προκρούστη τα εναπομείναντα δικαιώματα, οι παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι συνεχείς, με καταργήσεις και παρακάμψεις δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών.

Στην Ελλάδα του 2013διαλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης και δημοσίου συμφέροντος.

 Η ασκούμενη εδώ και 3 χρόνια περιοριστική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης ιδιωτικοποίησε τα οφέλη και κοινωνικοποίησε τα βάρη, με αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία με την κατάρρευση των εισοδημάτων να βιώνει δραματικές καταστάσεις.

Περιορίζουν τη δημοκρατία και καταργούν δημοκρατικούς θεσμούςστην ουσία περιορίζουν και καταργούν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Περιορίζουν και καταργούν το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η κατάργηση των Θεσμών Συλλογικής Διαπραγμάτευσης, οι επιστρατεύσεις, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το πογκρόμ πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και η αποδυνάμωση των συνταγματικά προβλεπόμενων διαδικασιών του Κοινοβουλίου, αποτελούν ορισμένα από τα δεκάδες καθημερινά παραδείγματα περιορισμού της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Κυβέρνηση και Τρόικα δε θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο και αυταπόδεικτο

ότι η εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση των συνδικάτων:

για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και

την έξοδο από την κρίση με φιλεργατικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, είναι η μόνη ρεαλιστική και δίκαιη ΛΥΣΗ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ....

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ