Το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους μονιμοποιείται και αυξάνεται

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους μονιμοποιείται και αυξάνεται

Ιούλιος 03, 2023 - 17:00

Οι συνταξιούχοι, που δεν λαμβάνουν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά η προοπτική της μονιμοποίησης αλλά και της αύξησης του επιδόματος προσωπικής διαφοράς για την κατηγορία των συνταξιούχων οι οποίοι δεν παίρνουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Αυτό το ζήτημα είναι μέσα στις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου, ούτως ώστε να μη χάνονται οι ετήσιες αυξήσεις για τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, όπως συνέβη φέτος σε 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επαναληφθεί η καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς (200-300 ευρώ) σε όσους χάσουν την αύξηση του 2024.

Οι νεότερες εκτιμήσεις όμως δείχνουν ότι η ανάπτυξη για το 2023 μπορεί να φτάσει το 4% και με πληθωρισμό 5% σημαίνει αύξηση συντάξεων για το 2024 στο 4,5%. Μαζί με το υπόλοιπο 0,5% (από την υψηλότερη ανάπτυξη του 2022), η συνολική αύξηση φτάνει στο 5%. Αν όμως αναθεωρηθεί προς τα πάνω και ο πληθωρισμός, τότε η αύξηση θα είναι πιο ψηλά και από το 5%.

 

dikaiologitika.gr