Καιρός: Πρώτα καταιγίδες, μετά 38άρια...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καιρός: Πρώτα καταιγίδες, μετά 38άρια...

Ιούλιος 04, 2023 - 17:00

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία και η αστάθεια του καιρού των τελευταίων ημερών περιορίζεται σημαντικά. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το απόγευμα αναμένονται λίγες μπόρες και καταιγίδες, όπως και την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ο καιρός τις επόμενες ώρες θα παρουσιάσει μικρή αστάθεια, οι μπόρες και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σε κάποιες ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στα πελάγη θα επικρατήσει βοριάς έντασης 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο, καθώς θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς και κατά τόπους ακόμα και τους 36, ενώ αυξάνεται σταδιακά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Συννεφιά θα επικρατήσει το απόγευμα, ωστόσο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια και βόρειοι – βορειανατολικοί άνεμοι με την θερμοκρασία να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο της πόλης ίσως είναι υψηλότερη κατά δύο βαθμούς.
00:05 / 01:14

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ίσως κάνουν την εμφάνισή τους μερικές μπόρες στην ορεινή ζώνη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα έχουμε νέα αστάθεια προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, η οποία θα φέρει για λίγες ώρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές.

Την Πέμπτη ο άστατος καιρός περιορίζεται και η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα και στους 38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σε συνδυασμό με το μελτέμι αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός του Σαββατοκύριακου.