Μια... ωραία ατμόσφαιρα η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μια... ωραία ατμόσφαιρα η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιούλιος 05, 2023 - 13:00

Το 'χει η... μοίρα της της «γαλάζιας» παράταξης, ενώ κερδίζει πανηγυρικά, να «χάνεται» στην γκρίνια και να γίνεται άνω - κάτω ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο λόγος, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις περιφερειακές εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία σάρωσε στη χώρα, επιτυγχάνοντας μια μεγάλη νίκη, η οποία δεν επισφραγίστηκε τόσο από τα ποσοστά της στις εκλογές όσο από την εκμηδένιση του αντιπάλου. Αλλά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η εκλογική νίκη για λίγο μόνο έφερε ομόνοια, σύμπνοια και ηρεμία. Μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ξεκίνησε ο «καβγάς»...

Αν δούμε τα πράγματα ιστορικά, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το 2019, ήταν η ιστορία με Τατούλη και Νίκα, που τελικά έβγαλε τη Νέα Δημοκρατία κερδισμένη, με την παράσυρση των εκλογών και όλων των αριστερών δυάμεων. Ο Νίκας επικράτησε, με την ουσιαστική στήριξη του βουλευτή της ΝΔ στην Αρκαδία Κώστα Βλάση, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως «αρχιτέκτονας» της νίκης του Μεσσήνιου. Φέτος, ο νυν περιφερειάρχης έχει δηλώσει ότι θα κατεβεί υποψήφιος, αφού το κόμμα θα στηρίξει, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, αλλά όλα τα δεξιά μέσα ενημέρωσης έγραφαν ότι ο Κώστας Βλάσης θα λάβει το χρίσμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Χωρίς ο ίδιος ο Βλάσης να έχει πει το παραμικρό...

Τα ΜΜΕ, όμως, όχι μόνον στην Αρκαδία, τον θεωρούν υποψήφιο.

Για να γράφεται κάτι τέτοιο, και για να παίζει τόσο πολύ, λογικό είναι να υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς δεν είναι αμέτοχος, αφού όλοι γνωρίζουν την ξεχωριστή σχέση που έχει με τον Βλάση. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, τίμησε τον Βλάση με την παρουσιά του στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, και δεν πήγε στην ομιλία της Νίκης Κεραμέως.

Και χθες, ακούστηκε το όνομα «Πτωχός», και πάγωσαν οι πάντες. Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, είχε καίρια θέση την περίοδο της πρωθυπουργίας του και πρόκειται για άνθρωπο που εργάζεται μεθοδικά, γνωρίζει καλά την πολιτική εντός και εκτός της χώρας και είχε θέση ευθύνης εκείνη την κυβερνητική περίοδο, αν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πάγωσε και η παράταξη Τατούλη.

Τα σενάρια είναι πολλά. Οι... «κόκκινες κάρτες» ακόμα περισσότερες.

Δεν ξέρουμε αν θα κάνει κάποιος πίσω, τελικά.

Έχουμε δει ανάλογο... έργο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκεί, κέρδισε ο «γαλάζιος αντάρτης»...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι... κάθε φορά που πάνε καλά τα πράγματα στη ΝΔ, σκέφτονται «δεν ανακατευόμαστε λίγο;».

Κοντός ψαλμός, όμως, φίλοι μου. Λίγο έμεινε και θα... ξεδιαλύνουν όλα, ως προς τον υποψήφιο.

Ως προς την ατμόσφαιρα... θα δείξει!