Μια μοναδική βραδιά στο 2o Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου στο Urbana Gastroteka στη Μεγαλόπολη (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μια μοναδική βραδιά στο 2o Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου στο Urbana Gastroteka στη Μεγαλόπολη (pics,vid)

Ιούλιος 06, 2023 - 13:00

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου διοργανώθηκε για 2η φορά το Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου στο Urbana Gastroteka στη Μεγαλόπολη.

Το 2o Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου με σύνθημα: Κεντρική ιδέα Πελοπόννησος.
Ένα μεγάλο νησί, ένα μεγάλο φεστιβάλ cocktail, το οποίο έχει καθιερωθεί ως μια γιορτή ανάδειξης των τουριστικών προορισμών όπου η γαστρονομία και η τοπικότητα των προϊόντων έχει μπει στο μπαρ.
Μια γιορτή στην οποία Cocktail Bar με εξειδικευμένους bartenders έδωσαν το παρόν με την αγάπη, το πάθος, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα στην κατανάλωση.

Η όλη διαδικασία στηρίζεται στον συνδυασμό της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.
Πρόκειται για μια αμφίδρομη προσέγγιση αφού οι bartenders εκπροσωπώντας τα μπαρ από κάθε νόμο, συνδυάζουν και αναμιγνύουν ελληνικά αποστάγματα με τοπικά προϊόντα εκφράζοντας την κουλτούρα κάθε περιοχής, αναδεικνύοντας έτσι την Πελοπόννησο μέσα από κάθε γουλιά, βάζοντας έτσι το μεγαλύτερο ´νησί’ στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail !

Η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώθηκε με ένα street food menu ,εμπνευσμένο από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, το οποίο παντρεύεται αριστοτεχνικά με την ελληνική δημιουργική κουζίνα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν προϊόντα και πρώτες ύλες από τον τόπο μας.

Τα Μπαρ που συμμετείχαν ήταν:
Le jardin (Καλαμάτα)
Yucatán (Πάτρα)
Abbey (Πάτρα)
Balsac (Καλαμάτα)
Luna lounge (Καλάματα)
Λέσχη συμμετρον (Σπάρτη)
Ministry (Σπάρτη)
Olive green (Τρίπολη)
Aquarella (Καρδαμύλη)
The Grog (Μαραθούπολη Μεσσηνία)
Αλλοτινό (Ναύπλιο)
Mercy (Βυτίνα)
Elephant (Τρίπολη)
Aplo The Beach Warehouse, (Γιάλοβα)
Coppola (Τρίπολη)
Urbana (Μεγαλόπολη)

Στο φεστιβάλ είχαμε και την συμμετοχή πάρα πολλών επισκεπτών από διάφορες πόλεις, από την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Σπάρτη και άλλες. Κυριολεκτικά η Μεγαλόπολη υποδέχθηκε χθες δεκάδες ανθρώπους. Αδιαμφισβήτητα ήταν ακόμα μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, η οποία διαφήμισε όχι μόνο μια επιχείρηση αλλά ολόκληρη την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Έχουμε ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Urbana Gastroteka , και σε όλους όσους βοήθησαν.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θα πούμε για την δική μας , την Μεγαλοπολίτισσα Γεωργία Γεωργακοπούλου που παρουσίασε την εκδήλωση. Η Γεωργία Γεωργακοπούλου συμπληρώνει τα 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του Μπάρ με αποδεδειγμένη ιστορία εργασίας στον κλάδο Τροφίμων & Ποτών, από τα τέλη του 2013.

Υπήρξε εποχιακή για το Hakkasan στη Μύκονο, καλοκαίρι του 2017.

Ως περήφανο μέλος της οικογένειας για έξι χρόνια, τα δύο τελευταία από αυτά είναι Bar Manager του εν λόγω μαγαζιού, είναι επίσης εποχική Bar Manager σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Daios Cove στην Κρήτη, λόγω της συνεργασίας με το The Clumsies.

Μια Ισχυρή επαγγελματίας με Bachelor of Education με επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πιστοποιημένες σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Bar. Η συμβολή της στην εκδήλωση ήταν πολύ σημαντική και την ευχαριστούμε για την όμορφη παρουσίαση που έκανε στο βίντεο μας.

To Καφενείο Μεγαλόπολης και το ArcadiaPortal.gr κάλυψαν την βραδιά και σας παρουσιάζουν βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

2o Φεστιβάλ Cocktail Πελοποννήσου στο Urbana Gastroteka στη Μεγαλόπολη