Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση στο νέο Market Pass

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση στο νέο Market Pass

Ιούλιος 10, 2023 - 19:00

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί το Market Pass 2 ανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Αιτήσεις δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι οι δικαιούχοι, παρά μόνο όσοι είναι νέοι δικαιούχοι και δεν είχαν κάνει την προηγούμενη φορά, είτε γιατί έχασαν τις προθεσμίες, είτε γιατί δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που ίσχυαν.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο επίδομα για αγορά τροφίμων θα δοθεί αυτόματα σε όλους όσους είχαν κάνει τον Φεβρουάριο την αίτησή τους στο vouchers.gov.gr. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τον έλεγχο, για να διαπιστωθεί εάν θα πάρουν ή όχι και αυτή τη φορά τα χρήματα με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2022.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Χάρης Θεοχάρης εξήγησε ότι στο υπουργείο Οικονομικών θα λάβουν υπ' όψιν τους «τις νέες αιτήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είχαν εισοδήματα και τώρα δεν έχουν, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν εισοδήματα και τώρα έχουν. Και είναι άδικο να πάρουν χρήματα».

Είπε ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση, ακόμη και αν απορρίφθηκαν, δεν θα χρειαστεί να την ξανακάνουν, καθώς το σύστημα αυτόματα θα θεωρήσει ότι οι αιτήσεις επανυποβλήθηκαν και θα γίνει ο έλεγχος με βάση τις νέες φορολογικές δηλώσεις. «Να θεωρήσουμε ότι έχουν γίνει αυτές τις αιτήσεις και απλώς το σύστημα να ανοίξει για κάποιες μέρες για όσους επιπλέον θέλουν να κάνουν αίτηση», είπε ο υφυπουργός.