Μαρινάκης: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαρινάκης: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία

Ιούλιος 13, 2023 - 17:00

«Το λέω ρητώς. Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή Αστυνομία. Και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη Ελληνική Αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση εάν δεν ισχύει αυτό που είπε χθες ο κ. Μηταράκης ότι 1060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την φύλαξη των Πανεπιστημίων θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς και ουσιαστικά δεν θα υπάρξει ένα ξεχωριστό σώμα αλλά η Αστυνομία θα επεμβαίνει όπως και στο παρελθόν, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

«Ήμουν νομίζω σαφής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Επανεξετάζουμε συνεχώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της Αστυνομίας. Και μάλιστα είναι πάρα πολύ σημαντικό όλο αυτό να είναι σε συνεργασία με το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας».