«Η παραλία της Πλάκας Δρεπάνου έχασε τη "Γαλάζια Σημαία" με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Η παραλία της Πλάκας Δρεπάνου έχασε τη "Γαλάζια Σημαία" με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής»

Ιούλιος 13, 2023 - 18:18

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, γιατί με δική της υπαιτιότητα και ευθύνη, αποσύρθηκε η Γαλάζια Σημαία από την παραλία στην Πλάκα Δρεπάνου, λόγω σοβαρών ελλείψεων στην παροχή υπηρεσιών, που προβλέπονται, για τους λουομένους, την ασφάλεια, την καθαριότητα και τα ΑΜΕΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση:

"Δεκατρείς (13) ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2023 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν οργανώθηκαν σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, μεταξύ αυτών και η Πλάκα Δρεπάνου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία του Προγράμματος, οι διαχειριστές οφείλουν να οργανώσουν εγκαίρως τις ακτές και να στείλουν τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας ήταν η 1η Ιουλίου.

Μέχρι και σήμερα στις συγκεκριμένες ακτές δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωσή τους σύμφωνα με τα κριτήρια που αφορούν: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ), καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών."

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ