Τι είχε προτείνει ο Νίκας στον Μητσοτάκη για την ηγεσία της παράταξης – Τι είπε για τον Κώστα Βλάση (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι είχε προτείνει ο Νίκας στον Μητσοτάκη για την ηγεσία της παράταξης – Τι είπε για τον Κώστα Βλάση (vid)

Ιούλιος 17, 2023 - 16:00

Για όλους και για όλα μίλησε ο περιφερειάρχης περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκας Παναγιώτης σε συνέντευξή του τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Ο κ. Νίκας αφού μίλησε για την απόφασή του να μην ηγηθεί της παράταξης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε λόγο και για το σύστημα Σαμαρά τονίζοντας ότι περιφέρεια Πελοποννήσου ελέγχεται ασφυκτικά σε όλα τα επίπεδα.(δείτε ΕΔΩ)

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση αναφέροντας χαρακτηριστικά αναφέροντας «Ο κ. Βλάσης είναι έξυπνος άνθρωπος και ξέρει ποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα» είπε, καλώντας τον αν θέλει ο ίδιος να τοποθετηθεί για το θέμα.

Ούτε για τον Βλάση έχω πικρία, έχει πάρει πιστοποίηση ως βουλευτής, με συγκλόνισε όμως ο τρόπος με τον οποίο τραβήχτηκε το καλώδιο από την πρίζα και τους έξι μήνες που θα είμαι εδώ, μπορούν να μπουν τα πράγματα σε μία καλύτερη σειρά

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Νίκας μίλησε και για τους λόγους τους οποίους ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την ημέρα των εθνικών εκλογών αναφέροντας «Ένα χρόνο πριν όπου είχα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, ότι δεν επιθυμών να είμαι εκ νέου υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου του είχα προτείνει την συνέχεια του έργου της περιφέρειας από τους συνεργάτες μου «Μπορούσαν να είναι επικεφαλής ο κ. Λαμπρόπουλος , ο κ. Βερούτης, ο κ. Χρονάς, ο κ. Τσουκαλάς, όπου είναι επιστήμονες καταρτισμένοι»

Ήξερα ότι υπάρχει μία ομάδα έμπειρων στελεχών οι οποίοι ξαφνικά θα μπουν στο περιθώριο, ενώ προσέφεραν και καθημερινά και είχαν «ιδρώσει την φανέλα»

«Οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι και μπορούν να πάνε σε όποιον συνδυασμό θέλουν και εγώ θα τους υποστηρίξω είπε, τονίζοντας ότι θα είναι ουδέτερη η πολιτική που θα ακολουθήσει στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ήμουν πάντοτε απέναντι στην ίντριγκα και την συκοφαντία, τη διαβολή, την υπονόμευση και αυτά τα οποία βλέπω και έχω δεχθεί είναι εξόχως λυπηρά. Και πρέπει να τελειώσουν. Είμαι αισιόδοξος για τον τόπο και για την πατρίδα μας, είπε στέλνοντας το μήνυμά του προς τους συμπολίτες του.

Το συμπέρασμα είναι ότι κανένα κόμμα δεν αγαπά την αυτοδιοίκηση στο βαθμό που έπρεπε. Η αυτοδιοίκηση είναι προέκταση των κρατούντων, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι. Οι ρόλοι δεν είναι ξεκαθαρισμένοι. Μία περιφέρεια που δεν έχει χρήματα και εξαρτάται από το κράτος δεν μπορεί να πορευτεί.

Ας με αφήσουν ήσυχο αυτούς τους έξι μήνες

Ο κ. Νίκας έφυγε από την αίθουσα καταχειροκροτούμενος, αφού ευχαρίστησε όλους τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους.

 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Παναγιώτη Νίκα περιφερειάρχη Πελοποννήσου