Εντάσεις και πολιτικές κόντρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εντάσεις και πολιτικές κόντρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (vid)

Ιούλιος 20, 2023 - 13:00

Πολιτικό χρώμα είχε η διπλή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, που συνεδρίασε στην Τρίπολη την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Δεν θα μπορούσε να μην είναι αφού βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο και τα αίματα έχουν ανάψει. Τροφή για συζήτηση βέβαια έδωσε και η πρόσφατη συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος «χαιρέτησε» όπως είπε την περιφέρεια και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, κάνοντας λόγο για ένα σύστημα «Σαμαρά» στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την πολιτική κόντρα φαίνεται να άναψε ο κ. Πουλοκέφαλος,  ο οποίος μετά την τοποθέτηση της κυρίας Νικολάκου, είπε «αρχίζουν τα σιρόπια και τα παπούτσια μας κολλάνε στο πάτωμα» και λέγοντας ότι ο κ. Νίκας έβαλε την παράταξη Τατούλη σε πολιτική ευθανασία, με την κυρία Νικολάκου να εξίσταται και να μιλάει για «πολιτικό μπόι» και για «σκυλάκια που παρακαλάνε να μπουν σε ψηφοδέλτιο.

 

Η κόντρα δεν σταμάτησε στην λήξη της πρώτης συνεδρίασης, αλλά συνεχίστηκε και στην δεύτερη με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σκαντζό και τον περιφερειάρχη κ. Νίκα να κάνουν την δική τους τοποθέτηση.

Ο κ. Σκαντζός στη (1:33:00) δήλωσε το «παρών» στις εκλογές του Οκτωβρίου αναφέροντας «θα συγκριθούμε και σε αυτές τις εκλογές με το παρελθόν και θα ενσωματώσουμε το νέο».

Η κυρία Νικολάκου πήρε το λόγο και θέλησε να υποστηρίξει την παράταξή της αναφέροντας «Αφήστε μας έξω από το πρόβλημα που υπάρχει στην παράταξη Νίκα. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνετε κύριε Σκαντζέ, ξέρουμε εμείς ότι έχετε πουλήσει τον κ. Νίκα, καλή επιτυχία».

Απαντώντας ο κ. Σκαντζός είπε «Ντροπή, για την κυρία Νικολάκου, δεν υπάρχουν εδώ προδότες, βρίσκεστε σε σύγχυση. Ο κ. Νίκας είναι αρχηγός μας, δεν θα μείνετε ούτε πέντε».

Σε αυτό το σημείο και ενώ τα πράγματα πήγαν να πάρουν άσχημη τροπή, ο πρόεδρος του ΠεΣυ κ. Μαλτέζος διέκοψε την συνεδρίαση.

Τα πνεύματα όμως δεν ηρέμησαν αφού και μετά την έναρξη της συνεδρίασης οι φωνές δεν σταμάτησαν.

Με τις προκλήσεις και τις αντεγκλήσεις να συνεχίζονται ο πρόεδρος προχώρησε σε μία ακόμα διακοπή της συνεδρίασης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σκαντζός μίλησε για την στάση που θα κρατήσει στις επερχόμενες εκλογές, όπου ο κ. Πτωχός θα ηγηθεί της παράταξης που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία.

«Μπορούμε να συνυπάρχουμε έχουμε διαφορετικές απόψεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα.»

Τέλος και πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίασης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας έκανε την δική του τοποθέτηση, ζητώντας να μην ακούγεται το όνομά του σε αυτές τις πολιτικές διαμάχες αφού έχει αποφασίσει να αποχωρήσει και να μην είναι ξανά υποψήφιος.

«Συνεργάστηκα 3,5 χρόνια με σημαντικούς ανθρώπους και είχα σκεφτεί ακόμα και να παραιτηθώ, έτσι ο νέος περιφερειάρχης να πάει προς τις εκλογές ως περιφερειάρχης. Υπήρχαν όμως και 2-3 που πήγαιναν από τον Βλάση στον Πτωχό, από τον έναν στον άλλον, φροντίζοντας για το πολιτικό τους μέλλον ή κάνοντας γονυκλισίες». (2:41:00)