Μάριος Ρέσκος: Με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε έργα!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μάριος Ρέσκος: Με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε έργα!

Ιούλιος 21, 2023 - 15:28

Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Μάριος Ρέσκος: Ως αντιδήμαρχος  τεχνικών έργων & μελετών θα ήθελα να ενημερώσω τους συντοπίτες μου από το Κουτσοπόδι αλλά και όλους τους δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών για τις ενέργειές μας ως δημοτική αρχή γα την μετατροπή του Διοικητηρίου της Δ.Ε. Κουτσοποδίου σε πολύ-λειτουργικό πολιτιστικό κέντρο, ΚΕΠ.

Επειδή ορισμένοι θεωρούν την υλοποίηση ενός έργου εύκολη υπόθεση σας παραθέτω τα βήματα που έχουν γίνει για την μετατροπή του Διοικητηρίου Κουτσοποδίου.

Εκπονήθηκαν μελέτες (αρχιτεκτονική, Η/Μ, μελέτη ενεργειακής απόδοσης κ.λπ.) οι οποίες εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και έγινε ενημέρωση της Οικοδομικής Άδειας!

Υποβλήθηκε από τον Δήμο Άργους Μυκηνών πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), Μέτρο 19. Στην οποία και εντάχθηκε το έργο στο Πρόγραμμα (30-12-2019).

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για την εκτέλεση του έργου υπήρξε άμεση συνεργασία με τηνΑΝΒΟΠΕ (συναντήσεις δια ζώσης, τηλεφωνική και διαδικτυακή επικοινωνία κ.λπ.) για την επικαιροποίηση / τροποποίηση και οριστικοποίηση της μελέτης και των λοιπών στοιχείων της Πράξης.

Ολοκληρώθηκε η ως άνω διαδικασία και διατυπώθηκε θετική γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  την οποία και επισυνάπτω.

Είναι σε εξέλιξη η ανάρτηση των επικαιροποιημένων στοιχείων στο ΟΠΣ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα) για την τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου Πράξης. Αναμένουμε την απόφαση τροποποίησης με την οποία και θα δοθεί στον Δήμο η έγκριση δημοπράτησης του έργου.

Εύλογα συμπεραίνει κανείς πως με πολιτική καφενείου, χωρίς τεχνογνωσία , επιμονή και υπομονή έργα δεν υλοποιούνται!

Είμαστε πολύ κοντά στην δημοπράτηση για την μετατροπή του Διοικητηρίου της Δ.Ε. Κουτσοποδίου σε πολύ-λειτουργικό πολιτιστικό κέντρο, ΚΕΠ και αυτό οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής, η οποία έχει αποδείξει πως μπορεί και γνωρίζει πως γίνεται!

Ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών
Μάριος Ρέσκος