Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας για τον θάνατο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας για τον θάνατο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Ιούλιος 25, 2023 - 00:16

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, 24 Ιουλίου 2023.

Μια σπουδαία γυναίκα με καταγωγή από την Ερμιόνη, μια μεγάλη ευεργέτιδα του Δήμου μας, την οποία είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά και να με τιμήσει με την φιλία της.

Πολυβραβευμένη προσωπικότητα, πρόσφατα ο ΟΗΕ τίμησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την ανθρωπιστική προσφορά της με το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα».

Ο Δήμος Ερμιονίδας σε μια σεμνή τελετή το 2021 τίμησε την μεγάλη ευεργέτιδα, απονέμοντάς της το Χρυσό Κλειδί, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό της.

Υπήρξε μια γυναίκα με μοναδική διάθεση προσφοράς, το βαρυσήμαντο έργο της μεγάλη παρακαταθήκη τόσο για την κοινωνία της Ερμιονίδας, όσο και για την χώρα μας ολόκληρη.

Ανυπολόγιστη ήταν και η προσφορά της στα παιδιά, καθώς ήταν η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη πάντοτε παρούσα σε κάθε βήμα του Συλλόγου, είδε το όραμά της να γίνεται πραγματικότητα με την ογκολογική Μονάδα Παίδων «Αγία Σοφία» να χτίζεται από την αρχή χάρη στις δραστηριότητές της, φροντίζοντας να σωθούν δεκάδες παιδικές ζωές.

Ως Πρέσβειρα καλής θέλησης της UNESCO από το 1999, εργάστηκε κοπιωδώς για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Συμμετείχε σε πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, διεθνείς και ευρωπαϊκούς, προκειμένου να διαδώσει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Ελπίδας και της προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο.

Η Ερμιόνη που μεγάλωσε και λάτρευε από παιδί, σήμερα πενθεί μια συντοπίτισσα με αγγελική καρδιά, που το μεγαλείο της ψυχής της έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε όλοι περήφανοι για την ανθρωπιά της, την μαχητικότητά της, την ευγένεια και την καλοσύνη της.

Σ’ αυτόν το τόπο κάποτε γεννήθηκε και μεγάλωσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα λένε..

Ένας Άνθρωπος, μια γυναίκα του πνεύματος που οραματίστηκε έναν καλύτερο κόσμο για όλους και έχτισε γέφυρες που ένωσαν διαφορετικούς ανθρώπους και τους έκαναν να συμπορευτούν και να σχεδιάσουν το αύριο με αισιοδοξία.

Θα λείψει από τους ανθρώπους που την αγαπούν, από την οικογένειά της και από την κοινωνία μας.

Εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας, εκφράζω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια στον σύζυγό της Βαρδή, στα παιδιά, τα εγγόνια και σε όλους τους αγαπημένους της.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη «έφυγε» από κοντά μας, η Ελπίδα όμως, που ενέπνευσε σε όλους μας θα μείνει για πάντα εδώ…

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, αύριο σε έκτακτη Συνεδρίαση θα εκδώσει Ψήφισμα για την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαδινογιάννη.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Ιωάννης Γεωργόπουλος